Escola d’Estiu Càtedra Govern Obert II: Ferramentes d’apoderament ciutadà i València ciutat de sinergies geogràfiques

La Càtedra de Govern Obert posa en marxa l’Escola d’Estiu de la Càtedra de Govern Obert II: Ferramentes d’apoderament ciutadà i València ciutat de sinergies geogràfiques.

Amb l’interés de fomentar el coneixement obert i treballar en la línia de la intel·ligència col·lectiva en temes de govern obert, la càtedra de Govern Obert realitza dos tallers en el marc de l’Escola d’Estiu.

Estan dirigits a qualsevol persona, associació o col·lectiu que vulga fer ús de ferramentes, principalment tecnològiques, que afavorisquen l’apoderament ciutadà.

L’apoderament ciutadà és un terme que s’utilitza per a anomenar a la ciutadania que pren consciència i a més a més, sap que té el control, per a decidir en tot allò que afecta a la seua qualitat de vida a tots els nivells. Al taller Ferramentes d’apoderament ciutadà volem donar a conéixer un conjunt d’eines que es poden utilitzar conjuntament o per separat i que faciliten l’apoderament ciutadà perquè no és sols tindre consciència, és necessari també tindre el control, és necessari tindre la capacitat d’utilitzar eines de comunicació, de participació, de presa de decisions, etc.

Per altra banda, les dades són una font de coneixement que cal tindre present per a millorar la qualitat de vida a les ciutats i que estan presents en qualsevol iniciativa ciutadana. Al taller València ciutat de sinergies geogràfiques volem donar a conéixer el potencial de les dades geogràfiques a la ciutat de València. És un taller pràctic, en el mitjançant l’ús de tecnologies com Python, ArcGIS, QGIS, Here entre altres, podrem valorar l’ús d’aquest tipus especial de dades per a enriquir les iniciatives ciutadanes.

Esperem que els tallers siguen d’interés i ajuden a fomentar les iniciatives ciutadanes en les quals estigues ara mateix col·laborant o en les que pugues emprendre o col·laborar més endavant.

Els tallers es realitzaran en aula amb ordinadors, màxim 20 places, però també pots portar el teu ordinador per a treballar, màxim 20 places.

QUAN: 24 i 25 de juliol.

ON: Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica, Universitat Politècnica de València.

PROGRAMA:

24 de juliol


09:30 – 13:00h ⇒ Ferramentes d’apoderament ciutadà
Emmanuel Silva i aLabs


25 de juliol


09:30 – 14:00h ⇒ València ciutat de sinergies geogràfiques.
Fernando Benítez


En cas de tindre menys de 18 anys, és imprescindible emplenar aquest formulari d’inscripció i enviar-ho signat pel pare/mare/tutor legal/tutora legal al correu de la Càtedra de Govern Obert (catedrago@upv.es). També pot portar-se en paper el primer dia de l’Escola d’Estiu.

Enllaç gratuït per a emplenar el PDF en cas de no tindre cap aplicació.

Per favor, emplena el següent formulari per a inscriure’t en l’Escola d’Estiu de la Càtedra de Govern Obert II: Ferramentes d’apoderament ciutadà i València ciutat de sinergies geogràfiques. Et garantim la confidencialitat del registre. Pots accedir ací a la informació sobre el tractament de les teues dades.

  Responsable de les dades: Nuria Portillo Poblador.
  Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
  Legitimació: El teu consentiment expresse.
  Destinatari: Nuria Portillo Poblador. No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
  Drets: Accés, rectificació, supressió, anonimat, portabilitat i oblit de les seues dades.

  Materials taller Ferramentes per a l’apoderament ciutadà
  https://docs.google.com/presentation/d/10mWwROYC4kQDa1FSjodLkxzuAxvIV2ElWJaV1biqaTE/edit?usp=drivesdk

  Materials taller València Ciutat de sinergies geogràfiques

  Diapositivas https://slides.com/fernandobenitez/deck-8

  Cuestionario de valoración:

  https://forms.gle/Fa5psGKdyfHVkH1n6

  Deja una respuesta

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

  Responsable de los datos: Nuria Portillo Poblador.
  Finalidad: Controlar el spam, gestión de comentarios.
  Legitimación: Tu consentimiento expreso.
  Destinatario: Nuria Portillo Poblador. No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal.
  Derechos: Acceso, rectificación, supresión, anonimato, portabilidad y olvido de sus datos.