Educació en Govern Obert des de la mirada de l’Agenda 2030. T’ho conte?

El principal objectiu d’aquest projecte és la formació de persones jóvens en matèria de Govern obert, mitjançant la difusió i divulgació de conceptes bàsics com la transparència, la participació ciutadana o les dades obertes entre  d’altres, des de la mirada de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb les seues 169 metes a aconseguir en 2030.

El projecte apropa els termes vinculats amb govern obert des d’escenaris pròxims per a què les persones jóvens, els facen seus, i comprenguen el  seu potencial, amb l’objectiu de fomentar la ciutadania activa a més d’una conciència crítica i cívica, compromesa amb  el seu entorn local, però amb una visió global.

Les i els jóvens són el present i el futur de la nostra societat, i estan, doncs, en el centre d’aquest projecte, però sense perdre la perspectiva d’arribar a altres col·lectius. El projecte s’anomena ‘T’ho conte?’ ¿Te lo cuento? traduït al castellà, perquè volem que les persones jóvens el compartisquen amb unes altres persones del seu voltant i amb els seus majors, fomentant d’aquesta manera el coneixement obert i treballant en la línia de la intel·ligència col·lectiva.

És també un projecte inclusiu en el qual les històries quotidianes que s’utilitzen com a punt de partida s’han adaptat per a persones amb problemes auditius i amb problemes de visió i estan disponibles en valencià, espanyol, anglés, francés i alemany.

Hem treballat amb il·lusió moltes persones, i hem intentat que siga un projecte fet per jóvens i per a jóvens. Esperem ser la pedra que provoque una ona en el riu, capaç de promoure el canvi que necessita la nostra societat i esperem que l’ús de dades siga al Govern obert com la saba és a l’arbre.

Pots trobar els materials del projecte a la web T’ho conte?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Responsable de los datos: Nuria Portillo Poblador.
Finalidad: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento expreso.
Destinatario: Nuria Portillo Poblador. No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión, anonimato, portabilidad y olvido de sus datos.