Dades obertes i Agenda 2030 des dels plens municipals

La càtedra de Govern Obert ha impulsat l’estudi Plens municipals: dades obertes, Agenda 2030 i ontologia elaborat per Roberto Martí Hervás, alumne del màster de Gestió Administrativa. L’objecte d’estudi ha sigut l’Ajuntament de València.

El ple municipal és el màxim òrgan de representació política de la ciutadania en l’àmbit municipal. És un òrgan col·legiat en el qual es posen a debat els problemes que afecten els municipis i, en conseqüència, es prenen mesures per a combatre’ls.

Amb la finalitat que la ciutadania puga accedir a la informació dels plens municipals, l’estudi proposa convertir la informació derivada dels assumptes que es tracten en els plens municipals així com les decisions que s’adopten i el seguiment d’aquestes decisions en dades obertes.

L’estudi proposa un conjunt de variables estandarditzades derivades dels plens municipals amb la finalitat de poder comparar el que ocorre en diferents municipis. 

També es proposa com vincular cadascun dels punts del ple i en el seu cas, la inversió derivada de la seua posada en marxa, amb els Objectius de desenvolupament sostenible i les metes de l’Agenda 2030.

Les dades obertes dels plens municipals permetran a la ciutadania disposar d’informació rellevant sobre el dia a dia de les ciutats en les quals desenvolupen la seua vida i permetrà conèixer quines polítiques i accions es realitzen en el seu municipi per a aconseguir les metes de l’Agenda 2030.

Pot accedir a l’estudi complet en este enllaç.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Responsable de los datos: Nuria Portillo Poblador.
Finalidad: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento expreso.
Destinatario: Nuria Portillo Poblador. No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión, anonimato, portabilidad y olvido de sus datos.